natuurlijk licht kinderfotografie spontaan puur

Eindwerk opleiding natuurlijk licht fotograaf

Voor de opleiding tot natuurlijk licht fotograaf bij Willie Kers kregen we een eindopdracht.  Voor deze opdracht mochten we maar 1 foto inzenden.  Het was ook belangrijk dat je eigen visie terug te vinden was in deze foto.  Aangezien ik hou van spontane, pure foto’s wou ik dit zeker laten terugkomen in de foto.

Op een regenachtige middag sprak ik met Elke, Ellen, Veerle en haar schattige tweeling af op de boerderij van een vriendin.  De perfecte locatie om door het gebruik van het natuurlijke licht mijn achtergrond zwart te krijgen.  Het werd een supergezellige namiddag en de kinderen beleefden veel plezier op de boerderij.

De foto die ik uiteindelijk heb gekozen, is de foto van Ellen, het meisje met de hoed.  Op de moment dat ik de foto nam, begon ze net te lachen naar Elke die ergens achter mij stond.  Deze foto geeft weer wat ik wou laten zien: pure emotie!  Dit zou hem worden.

We genoten allemaal van de namiddag en dat maakt de fotoshoots altijd zo leuk: op een relaxe manier foto’s nemen en zorgen dat iedereen zich goed voelt.  Ik wil ook mijn geweldige modellen graag bedanken!

De moment dat ik de foto mailde als eindwerk was wel spannend: je kon immers maar 1 foto doormailen :-)!

Hieronder de reacties van de mentoren:

“Een portret waarmee ze de emotie heeft gevangen en in zwart wit.  De compositie en negative space dragen bij aan de kwaliteit van het portret.  Door het gebruik van het licht en de keuze van het model, spat zij van de foto af.  Ook de keuze voor de kleding om deze donker en sober te houden dragen hier aan bij.  Zo komt het model nog beter uit de verf.  Vooral de glans van de haren is heel mooi vastgelegd.  Ik zou het bijna willen aanraken.”

“Wat een super black and white! Heel mooi hoe het zwart wit deze foto tot zijn recht doet komen.  Het zwart omsluit het meisje wat ik heel mooi vind.  Mooie blik ook, ingetogen maar zo stralend.”

“Prachtig portret.  Mooie omzetting naar zwart wit.”

Sinds 9/3/2017 heb ik mijn certificaat van natuurlijk licht fotograaf behaald en ik ben echt blij dat ik de opleiding gevolgd heb!

Ook de foto’s van de schattige tweeling Lena & Rutger mogen niet ontbreken in deze blog!

natuurlijk licht kinderfotografie spontaan puur
natuurlijk licht kinderfotografie spontaan puur
natuurlijk licht kinderfotografie spontaan puur